De uitdaging...

Tegenwoordig gebruiken marketingbureaus, marketeers en marketingteams veel verschillende marketing tools. Software applicaties, die veelal draaien in de cloud. Ook steeds meer (kleine) ondernemers ontdekken de wereld van marketing. In een tijd waarin promotie en marketing het verschil kan maken in de snelle online wereld, is het juiste gereedschap essentieel om het verschil te maken en de concurrentie voor te blijven. Uitdagingen voor marketeers zijn:

  • Welke tools zijn beschikbaar om mijn doelgroep te bereiken?
  • Welke software past het best bij mijn organisatie?
  • Hoe kies ik een juiste samenstelling die alle behoeften dekt?
  • Hoe blijf ik up-to-date van nieuwe tooling?

Wist je dat?

Het aantal tools dat een marketingteam of een organisatie gebruikt om het werk goed te kunnen doen stijgt enorm. Om marketing succesvol uit te voeren, zijn in de huidige tijd nu eenmaal meerdere software noodzakelijk. Sterker nog, je merkt dat marketeers keuzes moeten maken. Welke tools wel en niet? Must have of nice to have? Zijn er betere alternatieven in de markt? welke collega specialiseert zich in welke tool? Wat is de juiste samenstelling die bijdraagt aan een succesvol marketingplan? Marketingteams gebruiken als snel 10 tot 20 marketing software applicaties.    

De basis...

Nieuw in marketingland? Nieuwe onderneming? Marketing vanaf nul opbouwen? Elke organisatie heeft op zijn minst de volgende software nodig:

  1. Content management software (CMS)
    Een website of webshop, daar begint het mee online, anders tel je niet mee. De software waarmee je de website of webshop beheert, heet het CMS. Een goede keuze is essentieel. Het dient alle functionaliteiten te bieden die je nodig hebt en prettig werkbaar zijn.

  2. Google Analytics
    Als je een website of webshop start, koppel dan direct Google Analytics. Erg handig om te zien hoeveel bezoekers je ontvangt en wat zij doen op jouw domein. 

  3. Google Mijn Bedrijf
    Lokaal gevonden worden, dat is voor veel bedrijven belangrijk. Veel klanten komen tenslotte uit de plaats of regio, waarin de onderneming is gevestigd.

  4. Nieuwsbrief software
    Een e-mailnieuwsbrief, het is en blijft een belangrijke manier om te communiceren met (bestaande) klanten en relaties die d.m.v. een inschrijving hebben aangegeven op de hoogte te willen blijven.

  5. Social media
    Welke social media passen bij jouw organisatie en op welke kanalen bereik je jouw doelgroep? Kies zorgvuldig de channels die hier het best bij aansluiten. 

 

 

Marketing & AI software in de praktijk (video)

Trending software

Play.ht: Text-to-voice generator op basis van AI

Synthesia: Text-to-video voor tutorial video's

Hotjar: geweldig inzicht in de bewegingen van website-bezoekers

Repurpose: snel social media content hergebruiken

Veed.io: zeer gebruiksvriendelijke tool voor montage van video's

Ook populair

Top 10 marketingsoftware

Marketingtools Alfabet

Populaire AI software

Marketing software blog

 

Nieuw toegevoegd | Tips

ActiveCampaign: marketing automation campagnes ontwikkelen waar ook het salesteam blij van wordt >

Finalscout: software tool en browser extensie voor het scrapen van zakelijke e-mailadressen van LinkedIn >

Shopify: snel en gemakkelijk jouw webshop maken met alle functionaliteiten die je nodig hebt >

Hubspot: succesvolle klantreizen creëren met sales, marketing en operationele teams > 

SE Ranking: SEO optimalisatie software >

Jimdo: eenvoudig websites zelf maken >

Canva: grafische vormgeving zelf doen >

Keeper: wachtwoord manager voor al je inloggegevens >

Feedback Company: reviews verzamelen voor jouw website of webshop >

Hubspot: marketing en sales performance tool >

Mailchimp: mooie nieuwsbrieven maken en verzenden >

Adobe Creative Cloud: het alles-in-1 platform voor grafisch specialisten >

Midjourney: text-to-image met een ware wow-factor >

Notion: productiviteit, ideaal voor marketeers en marketingteams >

Smodin: teksten automatisch aanpassen om deze uniek te maken plagiaat te voorkomen >

Slides AI: geweldige presentaties met mooie designs maken in een handomdraai > 

Carrd: snel een one-page website of leadgenerator maken voor jouw product of dienst >

Heygen: text-to-video in een handomdraai, inclusief de mogelijkheid om te dupliceren naar andere talen >


Blog

 

Marketing automation: wat is het en hoe zet je het in?

Marketing automation is een woord dat je vaak hoort op de werkvloer en in trendrapportages op populaire nieuwswebsites en blogs over dit onderwerp. In een tijd waarin technologieën zich in een razend tempo ontwikkelen, evolueert ook de manier waarop bedrijven met hun klanten omgaan. Marketing, een cruciaal onderdeel van elk bedrijf, is geen uitzondering op deze trend. Het begint tenslotte bij communicatie. Eén van de meest revolutionaire ontwikkelingen in de wereld van marketing is het concept van marketing automatisering, ook wel marketing automation genoemd. Maar wat is het precies, en waarom is het zo belangrijk in de moderne bedrijfsvoering binnen marketingteams?

Lees meer »

Populaire termen AI software

Met de sterke opkomst van AI software vliegen nieuwe, soms technische, termen om je oren. Van ethische overwegingen tot geavanceerde machine learning-algoritmes, van de analyse van grote datasets tot neurale netwerken geïnspireerd door de menselijke hersenen... In dit blog behandelen we de belangrijkste termen die je moet weten als je met AI aan de slag gaat.

Lees meer »

Wat is een Large Language Model?

Wat is een Large Language Model? Met de snelle opkomst van Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning is het absoluut een trending topic. Er is een fenomeen dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen: Large Language Models (LLM's). Is het slechts een buzzword of is dit de technologie die voor een grote verandering gaat zorgen? In dit artikel krijg je alle antwoorden.

Lees meer »

Hoe kun je Microsoft Copilot inzetten voor marketing doeleinden?

In de wereld van marketing evolueren technologieën voortdurend, waardoor marketeers voortdurend moeten innoveren om relevant te blijven. Een van de meest recente en opwindende ontwikkelingen is Microsoft Copilot, een AI-gestuurde code-schrijfhulp die potentieel biedt voor marketingprofessionals. In dit artikel zullen we verkennen hoe Microsoft Copilot kan worden gebruikt voor marketingdoeleinden en hoe het de manier waarop marketeers werken kan veranderen.

Lees meer »

Google Analytics 4: tips en tricks voor een succesvolle analyse van jouw website

Google Analytics 4 (GA4) biedt een schat aan mogelijkheden voor het volgen en analyseren van het gedrag van gebruikers op je website of app. Met de verschuiving naar GA4 zijn er nieuwe functies en benaderingen om te verkennen. Of je nu een marketeer, een ondernemer of een webanalist bent, het begrijpen en effectief gebruiken van GA4 kan van onschatbare waarde zijn voor het verbeteren van je online aanwezigheid en het optimaliseren van je strategieën. In deze blog delen we een aantal waardevolle tips en trucs om het meeste uit Google Analytics 4 te halen.

Lees meer »